top of page

OVERZICHT 8-WEEKSE GROEPSCURSUS

In deze 8-weekse Mindfulness cursus volgen we een bewezen methode om gezond te leren om gaan met de uitdagingen in het leven. In het bijzonder zullen we focussen op de toepassing in het dagelijks leven.

De mindfuness training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Het is een praktische training waarbij oefenen en leren door ervaren centraal staan. In een kleine groep van max 8 deelnemers werken we stap voor stap aan meer bewustwording, zelfkennis en rust in je hoofd.

Elke les staat een specifiek thema centraal. We bespreken het thema van de week, oefenen en wisselen ervaringen uit. We leren van en met elkaar. Uiteraard is er ruimte voor vragen en reflectie. Dit alles zodat je het geleerde, direct na de les, praktisch thuis kunt toepassen.

Mindfulness zou je kunnen zien als een soort mentale conditie training. Door dagelijks je mind te trainen met de meditaties, groeit jouw mentale conditie. Je bent er vaker met aandacht bij. Je leert stil te staan in het moment en bewuster te worden van wat je doet, denkt en voelt.

Doordat jouw mentale kracht gedurende de training groeit, leer je jezelf en jouw automatische (stress)patronen beter kennen. Alleen zo kun je uit de automatische pieker piloot stappen, bewuste keuzes maken en jouw destructieve patronen in denken en doen doorbreken. Zo werk je in 8 weken naar meer rust, ruimte en richting in je leven

Inhoud groepscursus: Aanbod

WEEK 1

Uit de automatische piloot

bottom of page